تکنیک مزوتراپی و آنچه باید در مورد این روش درمانی بدانید

مزوتراپی

تکنیک مزوتراپی و آنچه باید در مورد این روش درمانی بدانید

مزوتراپی که معادل انگلیسی آن، Mesotherapy است، روشی به حساب می‌آید که به طور معمول در آن به ترمیم پوست و مو می‌پردازند. بسیاری از افراد برای جوان سازی پوست خود به سراغ این روش نمی‌روند؛ به دلیل اینکه احساس می‌کنند دچار درد و سوزش فراوان خواهند شد. اگر با چگونگی انجام شدن این تکنیک مزوتراپی پزشکی آشنا باشید، خواهید فهمید هیچ دردی ندارد و همچنین تأثیر بسزایی بر روی زیبایی شما خواهد گذاشت. در ادامه برای آشنایی بیشتر با Mesotherapy همراه ما باشید.

مزوتراپی چیست؟

تکنیکی که سال‌ها پیش تنها برای کاهش درد استفاده می‌شد ولی در سال 1952 توسط دکتر میکاییل پیستور توسعه پیدا کرد. پس از این سال، محبوبیت این روش در آمریکا و دیگر نقاط جهان افزایش یافته و به روشی متداول برای جوان سازی پوست تبدیل شده است.

به طور کلی می‌توان گفت روشی به نام مزوتراپی برای سفت کردن و بازسازی پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد. در mesotherapy با استفاده از تزریق برخی ویتامین‌ها، هورمون‌ها و عصاره گیاهان باعث کلاژن سازی و تولید الاستین می‌شوند؛ در نتیجه شاهد تحریک متابولیسم و جوان سازی پوست خواهید بود. از این روش برای ترمیم مو و همچنین حذف چربی‌ها نیز استفاده می‌شود و تنها کشش و جوان‌سازی پوست، کاربرد آن نیست.

مزوتراپی چگونه انجام میشود؟

تکنیک مزوتراپی چگونه انجام می‌شود؟ سؤالی که برای فهمیدن پاسخ آن، ابتدا باید با کلمه Mesotherapy به خوبی آشنا شوید. مزو به معنای میانه است و در این روش، قرار است با استفاده از سوزن‌های بسیار ریزی، مقداری از مواد مختلف مانند هورمون‌ها و آنزیم‌ها را به لایه میانی پوست وارد کنیم.

سوزن مزوتراپی با استفاده از ابزار پنوماتیکی حدود 500 تزریق ریز در دقیقه انجام می‌دهد. شاید با خود فکر کنید در این روش مزوتراپی درد زیادی به شما وارد خواهد شد. بگذارید خیالتان را راحت کنیم  500 تزریق ریز در دقیقه هیچ دردی نخواهد داشت. محلول‌ها پس از هرباری که سر سوزن مزوتراپی درون پوست فرو می‌رود و بیرون می‌آید، به درون لایه مورد نظر تزریق می‌شوند. این که محلول مورد استفاده در دستگاه چه ماده‌ای باشد، بر اساس هدف مورد نظر تایین می‌شود.

مزوتراپی چه کاربردهایی دارد؟

از روش مزوتراپی در زمان‌های بسیار دور برای درمان برخی بیماری‌ها و همچنین تسکین درد استفاده می‌شد. اما در حال حاضر از این روش بیشتر برای موارد زیبایی استفاده می‌کنند. mesotherapy، انواع خاصی دارد و مشکلات و آسیب‌های مختلفی را رفع می‌کند.

مؤثر در جوان‌سازی و شادابی پوست

پوست، همیشه شادابی و طراوت خود را حفظ نمی‌کند و با گذشت زمان، حالت ارتجاعی خود را از دست خواهد داد. خسته و چروکیده شدن پوست به خصوص بعد از چهل سالگی در اکثر افراد، نمایان است؛ بنابراین برای از بین بردن این چین و چروک‌ها باید به سراغ mesotherapy بروید. در این روش مزوتراپی با تولید کلاژن و الاستین، شاهد از بین رفتن چین و چروک و خطوط ریز صورت خود خواهید بود.

مؤثر در درمان سلولیت

چربی‌های ناحیه سلولیت را می‌توانید با تزریق مواد خاصی در مزوتراپی از بین ببرید. در این روش، ابتدا مقدار چربی‌های ناحیه سلولیت کاهش پیدا می‌کنید و سپس شاهد افزایش گردش خون در آن ناحیه خواهید بود. با درمان سلولیت، نه تنها شاهد کاهش چربی‌ها خواهید بود بلکه این روش،  قابلیت ذخیره چربی در سلول‌ها را از بین می‌برد. با درمان سلولیت در نهایت شاهد یک پوست صاف و کشیده خواهید بود.

ریزش مو را درمان می‌کند

مزو پلاستی، روش خاصی در mesotherapy است که با تزریق مواد مختلف به لایه اپیدرم پوست سر، شاهد تحریک رشد موهای خود خواهید بود. موادی که به سر تزریق می‌شوند، باعث تحریک رشد فولیکول‌ها مو و مقاوم شدن آن‌ها می‌شوند.

مزوتراپی عوارض دارد؟

به طور کلی عوارض این روش پزشکی برای درمان پوست و مو به دو دسته کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم می‌شوند.  عوارض کوتاه مدت، معمولاً طبیعی هستند و با گشت زمان، شاهد از بین رفتن علائم این عوارض خواهید بود. معمولاً عوارض بلند مدت برای شما پیش نخواهد آمد چون این روش را به عنوان درمانی امن و کم خطر، می‌شناسند.

عوارض کوتاه مدت مزوتراپی

  • پوستتان نسبت به لمس حساس می‌شود.
  • پوست شما پس از جراحی ملتهب و قرمز خواهد شد.
  • خارش و سوزش یک عارضه عادی و موقتی در محل تزریق است.
  • ممکن است، شاهد کبودی در ناحیه تزریق باشید.
  • وجود کمی درد متناسب با ورود سوزن به پوست، عادی است.

عوارض بلند مدت مزوتراپی

برای این که دچار  عوارض نه چندان خوشایند روش mesotherapy نشوید باید به سراغ متخصصی بروید که مواد و وسایل ضد عفونی مناسبی از تجهیزات پزشکی خریده باشد.

  • ممکن است بیماری عفونی از دیگران به شما منتقل شود: در شرایطی که پزشک با تجربه باشد و مواد به خوبی استریل شده باشند؛ در نتیجه امکان انتقال بیماری عفونی بسیار پایین خواهد آمد.
  • عفونت پوست در صورت ورود با کتری‌ها و ویروس‌ها: در برخی موارد ممکن است باکتری یا ویروس خاصی وارد پوستتان شود و دچار قرمزی، خارش و سوزش شوید. همچنین ترشحاتی بد بو و آبکی را در قسمت عفونی مشاهده خواهید کرد. مواد تزریقی نامناسب و همچنین استریل نشدن وسایل می‌توانند از دلایل ورود ویروس و باکتری به پوست باشند.

سخن پایانی

در این مقاله در رابطه با مزوتراپی و کاربردهای آن و همچنین عوارضش صحبت کردیم. اگر می‌خواهید پوست شفاف یا موهای سالمی داشته باشید به سراغ این روش بروید. البته که بهتر است به سراغ دکتری مجرب و همچنین کلینیکی مطمئن بروید که عوارض بلند مدت Mesotherapy شامل حالتان نشود.

نظر خود را بنویسید