راهنمای کامل لیفتینگ صورت

عمل لیفتینگ صورت

راهنمای کامل لیفتینگ صورت

امروزه روش های بسیاری برای بالا کشیدن پوست یا لیفتینگ صورت از طریق جراحی و غیز جراحی صورت می گیرد. این روش های برای درمان پوست صورت هایی است که در اثر افزایش سن دچار شل شدگی و افتادگی شده اند. از میان راه های درمانی روش های جراحی به علت اثرات بهتر طرفداران زیادی پیدا کرده است این روش های جراحی با عنوان رایتیدکتومی شناخته می شوند.

بد نیست بدانید که روش های جراحی برای بالا کشیدن پوست یا لیفتینگ بسیار مختلف هستند که بعضی از این روش ها فقط روی پوست صورت انجام می گیرن و بعضی دیگر علاوه بر پوست عضلات ریز آن را هم شکل می دهند. پس این جراحی ها می توانند به صورت سطحی یا عمقی صورت گیرند. هم چنین روی قسمت های مختلفی از صورت انجام می گیرند به عنوان مثال در ناحیه گونه ها پیشانی و غیره.

در این جراحی ها بیمار باید بیهوشی عمومی دریافت کند و مدت عمل حدود 90 تا 120 دقیقه است. این جراحی ها اصلا ساده نیستند و حتی گاهی مثل جراحی های بزرگ نیاز به کارگذاری لوله هایی برای تخلیه مواد زاید دارند و  ممکن است عوارض جراحی های بزرک مثل خون ریزی عفونت و غیر قرینگی صورت را به همراه داشته باشند.

پس بدون فوت وقت بریم سراغ اصل بحث


لیفتینگ صورت چیست؟

لیفتینگ صورت یک عمل جراحی زیبایی برای جوانسازی پوست صورت است. این عمل با برداشتن پوست اضافی و سفت کردن بافت های زیرین پوست انجام می شود. با لیفتینگ پوست می توان چین و چروک و افتادی پوست را از بین برد.

عمل لیفتینگ صورت چگونه است؟

در عمل لیفتینگ صورت از بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی همراه با تزریق داروهای آرام بخش استفاده می شود. مدت زمان لیفتینگ پوست در حدود 3 ساعت است که با خرید تجهیزات پزشکی پیشرفته، جراحان پلاستیک می توانند لیفتینگ صورت را با دقت بیشتری انجام دهند. اکثر برش ها در داخل خط مو قرار می گیرد. از طریق برش جراحی قسمت های اضافی و چروکیده پوست را از محل رویش سست می کنند و سپس آن را از محل گوش عقب می کشند. برش معمولا در محدوده گوش ایجاد شده بدین معنی که در جلوی گوش برش به سمت پایین آمده و لاله گوش را دور می زند و تا کناره خط مو در پست گوش می رود. ممکن است برش کوچکی در زیر چانه ایجاد شود.

نکاتی برای تشخیص نیاز بیمار به لیفت

  • وجود یک چین عمیق از کناره بینی تا کناره دهان
  • چین های عمیق در گونه ها و شلی پوست روی برجستگی های گونه
  • شلی پوست چین ها و ستون های عمودی یا چربی اضافی در گردن
  • شل شدن پوست با افزایش سن

انواع روش های لیفتینگ صورت

انتخاب روش مناسب لیفتینگ پوست به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله سن، میزان افتادگی پوست، نوع پوست. به طور کلی، روش های لیفتینگ پوست را می توان به دو دسته، جراحی و غیر جراحی تقسیم کرد.

در روش های جراحی صورت برش هایی در پوست صورت ایجاد می شود تا پوست اضافی برداشته شود و بافت زیرین پوست سفت شود. این روش ها ماندگاری طولانی دارد اما زمان بهبودی آن طولانی است. که انواع روش های جراحی لیفتینگ صورت عبارتند از:

  • لیفت صورت سنتی: شامل برش های بلندی در پشت گوش است.
  • لیفت صورت لیزری: این نوع لیفتینگ صورت برای از بین بردن پوست اضافی استفاده می شود. لیزر برش های کوچکتری ایجاد می کند که باعث کاهش درد و تورم می شود.
  • لیفت صورت آندوسکوپیک: این نوع لیفتینگ صورت از برش های کوچکی در داخل گوش ها استفاده می کند.

در روش غیر جراحی لیفتینگ صورت، از ابزارها و فناوری های مختلفی برای تحریک تولید کلاژن و الاستین در پوست استفاده می شود. ماندگاری این نوع جراحی کمتر است اما نتایج سریعتری دارد.

  • تزریق فیلر: موادی هستند که برای پر کردن چین و چروک ها و برجسته کردن قسمت های خاص از صورت استفاده می شود.
  • تزریق بوتاکس: بوتاکس از ماده شیمیایی است که برای فلج کردن عضلات استفاده می شود. تزریق بوتاکس می تواند چین و چروک های پیشانی، دور چشم و دور لب را کاهش دهد.
  • لیزر درمانی: لیزر درمانی برای تحریک تولید کلاژن و الاستین در پوست استفاده می شود.
  • میکرودرم ابریژن: میکرودرم ابریژن یکی از روش های لایه برداری پوست است که با استفاده از ذرات ریز پوست مرده را از سطح پوست پاک می کند.

مراقبت های قبل از عمل لیفتینگ صورت

شب قبل از جراحی لیفتینگ صورت حمام نمایید و سر خود را بشورید. در هنگام ورود به اتاق عمل صورت شما باید فاقد هرگونه آرایشی باشد. از دو هفته قبل از عمل تا یک هفته بعد از عمل لیفتینگ صورت از خوردن داروهای ایبوپروفن ایندومتاسین پیروکسیکام مفنامیک اسید و آسپیرین خودداری کنید و چنانچه به هر دلیلی نیاز به مسک داشتید فقط استامینوفن ساده و یا استامینوفن کدئین دار استفاده نمایید.

 


پیشنهاد سردبیر:

برررسی اسناد و مدارک

 

مطمئنا شما هم مثل ما در این حتما بعد از مطالعه این مقاله یک سری به مقاله ” کیت پی آر پی چیست؟” نیز بزنید.

 

 


مراقبت های بعد از لیفتینگ صورت

  • تا چند روز بعد از عمل لیفتینگ فعالیت های خود را کم کرده و بیشتر استراحت کنید.
  • در موقغ خوابیدن سر را بالاتر از بدن قرار دهید (جهت کاهش تورم و کبودی).
  • با قرار دادن کمپرس سرد روی محل عمل سبب کاهش تورم و خون ریزی شوید.
  • احتمال دارد تا چند هفته احساس کشیدگی پوست صورت را داشته باشید که برطرف خواهد شد.
  • کم حسی یا بی حسی لاله گوش تا چند هفته بعد از جراحی لیفتینگ صورت طبیعی است.
  • بعد از عمل لیفتینگ صورت آنتی بیوتیک تجویزی را به صورت مرتب مصرف نمایید.
  • تا مدتی بعد از عمل از مصرف آسپیرین  و برخی از داروهای ضد التهابی و استعمال دخانیات پرهیز کنید.
  • در روزهای اول بعد از لیفتینگ صورت باید از زور زدن خم شدن و یا بلند کردن اجسام و هرگونه فعالییتی که فشار خون تان را بالا ببرد پرهیز کنید.
  • تا حد امکان از بروز سرما خوردگی جلوگیری کرده و در صورت ابتلا سریعا نسبت به درمان آن اقدام کنید.
  • از تماس مستقیم با نور آفتاب جلوگیری کرده و حتما از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید. حرکات صورت مثل جویدن را کمتر انجام دهید.

نکات لازم بعد از عمل لیفتینگ صورت:

بعد از عمل لیفتینگ صورت آنتی بیوتیک تجویزی را مرتب مصرف نمایید. در 1 تا 2 روز پس از عمل لیفتینگ صورت بانداژها برداشته می شود. در این زمان فرد متوجه تورم و تغییر رنگ در برخی از قسمت های صورت می شود . در صورت وجود ورم و کبودی نگرانی وجود ندارد چون پس از مدتی صورت به وضعیت کاملا طبیعی بر می گردد.

تورم در 24 تا 48 ساعت پس از جراحی دیده می شود و طی چند هفته برطرف می گردد. بعد از عمل درجاتی از بی حسی در برخی از نواحی صورت ایجاد می شود که طی چند هفته برطرف می گردد. طی 4 تا 7 روز بعد از عمل لیفتینگ صورت بخیه ها کشیده می شوند. 2 هفته بعد از جراحی می توان به فعالیت های معمول برگشت و پس از 3 تا 4 هفته ورزش را شروع کرد.

نتایج لیفتینگ صورت

در اکثر بیماران حداقل تا 10 سال بعد نیار به تکرار عمل لیفتینگ صورت احساس نمی گردد. به علت تفاوتهای فردی هیچ گاه افراد مختلف نتایج یکسانی از عمل لیفتینگ صورت به دست نمی آورند. نتایج این عمل دائمی نیست و با افزایش سن و اثرات جاذبه ممکن است نیاز به تکرار این عمل باشد. در اکثر بیماران حداقل تا 10 سال بعد نیار به تکرار عمل لیفتینگ صورت احساس نمی گردد.

مزایای لیفتینگ صورت

  • کاهش چین و چرک
  • افزایش سفتی پوست
  • رفع افتادگی پوست
  • ایجاد ظاهری جوان تر و شاداب تر

عوارض لیفتینگ صورت چیست؟

بخشی از عوارض مربوط به بیهوشی و غیره می باشد.

هماتوم (تجمع خون در زیر پوست) که بیشتر در افراد سیگاری افراد با سابقه فشار خون بالا یا در نتیجه تهوع و یا استفراغ ایجاد می شود.

ریزش مو در اثر کاهش خون رسانی به فولیکول های مو ایجاد می شود ولی پس از مدتی مو ها دوباره رشد می کنند.

تاثیر سن و جنس پوست بیمار بر نتیجه عمل لیفتینگ صورت

عمل لیفتینگ صورت (lifting) صورت را 5 تا 10 سال جوانتر نشان می دهد. لیفتینگ پوست معمولا در افراد بین سنین 40 تا 60 سالگی انجام می پذیرد. به واسطه‌ی عمل لیفتینگ صورت با برداشتن چربی اضافی صفت کردن عضلات زیرین و کشیدن پوست صورت و گزدن چروک پوستی کاهش می یابد.

معمولا جراحی لیفتینگ صورت با سایر اعمال زیبایی مانند لیفتینگ گردن بلفاروپلاستی رفع مشکل افتادگی پلک لیفتینگ ابرو و لیفتیگ پیشانی به طور همزمان انچام می پذیرد. سن متقاضی جنس پوست وی میزان کشیدگی پوست و عضلات زیر پوست همگی بر نتیجه عمل لیفتینگ موثرند.

چه افرادی برای عمل لیفتینگ صورت مناسب هستند؟

به طور کلی افراد مناسب برای عمل لیفتینگ صورت کسانی هستند که چین و چروک زیاد و پوست شل و افتاده ای دارند. با لیفتینگ صورت افتادکی ابروها پوست و چربی اضافی در پلک بالا و پایین یا چین های دور دهان را نمی توان رفع کرد.


خلاصه و جمع بندی

امیدواریم توانسته باشیم مطالب ارزنده و کاربردی را برایتان تهیه کرده باشیم. صمیمانه آماده شنیدن نظرات و تجربیات تان درباره لیفتینگ صورت هستیم.


کانال آپارات هاسپکسا

نویسنده: کامران نوروزی شیرازی – کارشناس ارشد مهندسی پزشکی

منابع بیشتر مطالعه برای شما:

منابع اطلاعاتی بیشتر

 

 

 

نظر خود را بنویسید