۵ نکته مهم در استفاده از پوشک بزرگسال

تعویض پوشک بزرگسالان

۵ نکته مهم در استفاده از پوشک بزرگسال

پوشک بزرگسال یکی از محصولاتی است که زندگی را برای بسیاری از افراد راحت می‌کند. در کنار مناسب بودن این محصول برای سالمندان، از این محصول می‌توان برای افرادی که توان حرکتی پایینی دارند نیز استفاده شود. پوشک بزرگسال کمک می‌کند تا در کنار حفظ سلامت جسم، بتوانید بدون استفاده از محصولاتی چون سوند ادراری ادرار انجام دهید. لازم به ذکر است که سوند ادراری عوارضی دارد. استفاده بلندمدت از این محصول می‌تواند باعث بروز عفونت‌های گوناگون شود.

در زمانی که از پوشک بزرگسال استفاده می‌کنید، بی‌شک با افرادی طرف هستید که آنها را دوست دارید. در این راستا لازم است نکاتی بدانید تا بتوانید به راحتی تعویض پوشک بزرگسالان را انجام دهید. همچنین لازم است توجه کنید که نباید فرد دچار آسیب شود. استفاده از پوشک معمولا برای افرادی که دچار بی‌اختیاری ادرار می‌شوند بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این مقاله تلاش می‌کنیم تا در کنار ایجاد آگاهی بیشتر در مورد بی‌اختیاری، با ارائه ۵ نکته مهم شما را در مسیر تعویض صحیحی پوشک راهنمایی کنیم:

زمان تعویض پوشک بزرگسالان

بهترین زمان برای تعویض پوشک بزرگسالان بین 4 تا 6 ساعت یک بار است. اگر پوشک مرطوب یا کثیف است، باید فورا تعویض شود. توجه داشته باشید، اگر فرد مبتلا به بی اختیاری شدید باشد، ممکن است نیاز به توعیض پوشک بیشتر از 4 تا 6 ساعت یک بار داشته باشد. توجه داشته باشید خرید تجهیزات پزشکی مانند دستکش و دستمال مرطوب برای تعویض پوشک بزرگسالان ضروری است.

آموزش تعویض پوشک بزرگسالان

  1. دست های خود را با آب و صابون بشویید چرا که این کار باعث جلوگیری از انتقال عفونت خواهد شد.
  2. فرد را در موقعیت مناسبی قرار دهید. اگر فرد می تواند بشیند می توانید او را روی صندلی یا توالت بشناشید. اگر فرد نمی تواند بشیند، او را روی تخت یا زمین دراز بکشید.
  3. پوشک کثیف را از فرد جدا کنید.
  4. پوست فرد را تمیز و خشک کنید. اگر پوشک مدفوع شده است با دستمال مرطوب یا صابون و آب برای تمیز کردن پوست استفاده کنید و سپس پوست را خشک کنید.
  5. پوشک جدید را روی فرد قرار دهید.
  6. دست های خود را دوباره بشویید.

انواع بی‌اختیاری

در ادامه به معرفی ۵ نوع از بی‌اختیاری ادرار پرداخته‌ایم:

۱- بی‌اختیاری ناشی از استرس:

بی‌اختیاری ناشی از استرسی یا همان بی‌اختیاری استرسی در زمانی رخ می‌دهد که فشاری به فرد وارد می‌شود. این فشار می‌تواند خنده، عطسه یا حتی گریه کردن باشد.

۲- بی‌اختیاری فوری و اضطراری:

در بسیاری از افراد مسن این نوع بی‌اختیاری وجود دارد. در یک پیچ‌خوردی و در زمانی کم ادرار راهی به بیرون مثانه پیدا می‌کند.

۳- بی‌اختیاری سرریز:

بی‌اختیاری سرریز در زمانی رخ می‌دهد که ادرار پایان یافته است. با این حال بخشی از ادرار هنوز به بیرون نیامده. در چنین حالتی آن باقی‌مانده ادرار راهی به بیرون پیدا می‌کند.

۴- بی‌اختیاری عملکردی:

اختلالات جسمی و ذهنی باعث بی‌اختیاری عملکردی می‌شود. این نوع از بی‌اختیاری بیشتر در افرادی که سکته مغزی می‌کنند یا دچار اختلالات جسمی حرکتی هستند رخ می‌دهد.

۵- بی‌اختیاری مدفوع:

معمولا اختلال مدفوع در افرادی که توان کنترل مزاج خود ندارد نیز رخ می‌دهد. پوشک بزرگسال کمک می‌‌کند تا بتوانیم راحت‌تر از پس این عارضه بر بیاییم.

آنچه باید در مورد تعویض پوشک بزرگسال بدانید

انجام این امر که توسط پرستار یا فردی نزدیک صورت می‌گیرد، کاری مهم به حساب می‌آید. در این روند نباید شرایطی را فراهم کنید که فرد دچار ناراحتی شود. بلکه تلاش کنید تا به امری طبیعی برای او تبدیل شود. انجام تعویض پوشک بزرگسال را با نگرشی مثبت انجام دهید. نگذارید فرد مورد نظر حس ناراحتی و غم کند.

در ادامه به چند نکته مهم اشاره شده است که می‌تواند فرآیند تعویض پوشک بزرگسال را آسان‌تر سازد:

نکته ۱ :با تعویض پوشک خطر عفونت را کاهش دهید

به گزارش مجله افوردبل مدیکال “Affordable Medical” لازم است بین ۵ تا ۸ بار پوشک فرد را عوض کنید تا احتمال عفونت مجاری ادرار فرد کاهش پیدا کند. توجه کنید که پس از هر باری که  در پوشک ادرار یا مدفوع صورت می‌گیرد حتما تعویض صورت گیرد.

نکته ۲: سایز پوشک را مورد بررسی قرار دهید

یکی از مسائلی که ممکن است با آن برخورد کنید، ناراحت بودن فرد در زمان استفاده از پوشک باشد. بنابراین لازم است همواره سایز پوشک را چک کنید که در زمان تغییر وزن، بتوانید بهترین سایز ممکن را انتخاب کنید. پوشک‌ها معمولا در سه سایز کوچک (S)، متوسط (M) و بزرگ (L) ارائه می‌شوند.

آموزش تعویض پوشک بزرگسالان

نکته ۳: حرکت در تعویض پوشک بزرگسال اهمیت دارد

پوشک بزرگسال را به شکلی ببندید که فرد حتما بتواند حرکت داشته باشد. اگر او مشکل حرکتی دارد پوشک بزرگسال را حتما به شکلی قرار دهید تا فرد به راحتی بتواند به سمت پهلو و همچنین به صورت طاق باز حرکت داده شود.

نکته ۴: پوست حساس و شکننده است

با گذر زمان و افزایش سن پوست شکننده و آسیب‌پذیر می‌شود. به همین دلیل لازم است با حساسیت بیشتری تعویض پوشک را انجام دهید. حتما توجه کنید که باید پیش از استفاده از پوشک نو، لازم است پوست بخشی که پوشک قرار می‌گیرد لازم است تا با دستمال مرطوب تمیز شود. 

اگر بخشی از پوست خشک یا قرمز می‌شود زودتر به فکر درمان باشید. در ضمن حتما به زخم بستر هم توجه ویژه‌ای داشته باشید. زیرا معمولا افراد بیمار و در بستر از این اتفاق ناخوش‌آیند ناآگاه هستند.

نکته ۵: با دکتر معالج صحبت کنید

اگر نمی‌توانید به راحتی پوشک فرد را تعویض کنید، حتما با دکتر مشورت کنید. آنها به شما راهکارهایی آموزش می‌دهند تا با کمترین میزان آسیب بتوانید این کار را به درستی انجام دهید.

در کلام آخر توجه کنید که اگر حین تعویض پوشک بزرگسال نیاز به کمک پیدا کردید حتما از اطرافیان درخواست کنید. زیرا این عمل که باید چندین بار در روز صورت بگیرد چندان آسان نیست. در وبسایت هاسپکسا می‌توانید به انواع پوشک بزرگسال دسترسی داشته باشید.

 

نظر خود را بنویسید