آشنایی با انواع سرنگ انسولین
انواع سرنگ انسولین

آشنایی با انواع سرنگ انسولین

یکی از روش‌های درمانی بیماری دیابت، استفاده از آمپول انسولین است. این روش درمانی برای هر دو نوع دیابت 1 و 2 مورداستفاده قرار می‌گیرد و باعث تولید متعادل هورمون انسولین در بدن می‌شود. این آمپول، انواع و مدل‌های مختلفی دارد که از جمله آن‌ها، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انسولین سریع اثر: این نمونه از این دارو 15 دقیقه بعد از آن که تزریق شود، شروع به تولید انسولین می‌کند و 3 الی 4 ساعت بعد از تزریق در بدن ماندگاری دارد.
  • انسولین کوتاه اثر: این مدل قبل از غذا تزریق می‌شود و 30 دقیقه الی 1 ساعت طول می‌کشد تا شروع به فعالیت کند. میزان اثرات این انسولین، 5 تا 8 ساعت است.
  • انسولین با اثر معمولی و متوسط: شروع فعالیت این مدل 1 تا 2 ساعت بعد از تزریق است. تأثیرات این انسولین 14 تا 16 ساعت در بدن فرد باقی می‌ماند.
  • انسولین طولانی‌مدت: این انسولین، اغلب تا دو ساعت بعد از تزریق، شروع به کار می‌کند. اثر این انسولین از دیگر نمونه‌های آن بیشتر است و تا یک روز هم باقی، می‌ماند. استفاده از این روش درمانی عوارضی هم دارد، از جمله عوارض آن می‌توان به خستگی، تعریق، گیجی، گرفتگی عضلات و پریدن رنگ پوست اشاره کرد.

انواع سرنگ انسولین

یکی از نکات مهم برای استفاده از انسولین، انتخاب سرنگ مناسب است. برای انتخاب انسولین و سرنگ مناسب، باید به میزان قند خون، سبک زندگی و سایر داروهای مصرفی فرد، توجه کرد. سرنگ این وسیله اجزای مختلفی دارد که شامل موارد زیر است:

سرسوزن: سرسوزن مناسب این آمپول باید نازک و کوتاه باشد تا وارد عضلات، نشود. برای جلوگیری از آلوده شدن سرسوزن این وسیله بهتر است، قابلیت جداشدن داشته باشد.

بدنه انسولین: این قسمت وظیفه نگهداری از مایع انسولین را دارد. واحدهای مختلفی که روی بدنه درج شده، از خطای اندازه‌گیری، جلوگیری می‌کند.

پیستون سرنگ: این بخش از پلاستیک نرم ساخته می‌شود و وظیفه ورودی و خروجی مایع انسولین را برعهده دارد.

سرنگ انسولین دارای سه دسته اصلی یکپارچه، جدا و پیچی است. از ویژگی‌های هر کدام از این مدل‌ها، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرنگ یکپارچه: سرسوزن این سرنگ‌ها از سرنگ جدا نمی‌شود. برای تزریق زیرجلدی این نوع سرنگ، انتخاب خوبی است.
  • سرنگ انسولین سر جدا: در این مدل سرسوزن از بدنه سرنگ، جدا می‌شود. ازآنجایی‌که دقت این مدل‌پایین است و ممکن است تمامی مایع به بدن فرد، منتقل نشود، می‌توان گفت که مدل دقیق و قابل اطمینانی نیست.
  • مدل پیچی: این نمونه از سرنگ‌ها مانند یک پیچ به بدنه، متصل می‌شود، به همین دلیل بیش‌تر پزشکان این مدل را انتخاب می‌کنند.

برای انتخاب سرنگ مناسب و کاربردی باید به نکات مختلفی توجه کنید. از جمله نکاتی که در انتخاب سرنگ باید به آن توجه کنید، اندازه سرنگ انسولین است، این سرنگ در اندازه‌های مختلف 30،50 و 100 واحدی تولید می‌شود. توجه داشته باشید، سرنگ انسولین، یکبار مصرف است و اگر بیش از یکبار استفاده شود، منجر به مشکلات عفونتی در افراد می‌شود.

انواع سرنگ های انسولین

بهترین سرنگ انسولین

برندهای مختلفی در حوزه تولید انواع سرنگ انسولین فعالیت می‌کنند. هر کدام از این برندها، سرنگ مخصوص به خود با ویژگی و قیمت منحصربه‌فرد خود تولید و به بازار عرضه می‌کنند. از جمله انواع سرنگ‌های داخلی و خارجی موجود در بازار که از کیفیت و قیمت به‌صرفه‌ای برخوردارند، می‌توان به آنالوگ، آوا، اطلس، سها و برندهای دیگر اشاره کرد.

چگونه سرنگ انسولین مناسب خودمان را تشخیص دهیم؟

برای سرنگ انسولین مناسب باید به عوامل و نکات مختلفی توجه کرد. یک سرنگ انسولین خوب باید ویژگی‌هایی چون یکپارچه باشد و تمامی مایع را به بدن تزریق کند، کیفیت قابل‌قبولی داشته باشد، در زمان استفاده درد زیادی برای فرد نداشته باشد. برای خرید این وسیله از نوع باکیفیت و قیمت مناسب آن، بهتر است ابتدا با فردی که در این حوزه دانش کافی را دارد، مشورت کنید.

مطالعه بیشتر:  آشنایی با انواع ضدعفونی کننده زخم

سخن پایانی

از جمله لوازم و ابزارهای لازم برای کنترل دیابت، دستگاه تست قند خون است. انواع و مدل‌های مختلف این دستگاه را به‌صورت آنلاین می‌توانید از فروشگاه‌های اینترنتی معتبر خریداری کنید. این فروشگاه‌های اینترنتی علاوه بر دستگاه تست دیابت دیگر لوازم مربوط به کنترل و درمان دیابت مانند، سرنگ انسولین را هم به مشتریان می‌فروشند. خرید آنلاین این محصولات باعث صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌های شما می‌شود.

نظر خود را بنویسید