سیستم کدگذاری تجهیزات پزشکی

نحوه کدگذاری تجهیزات پزشکی

سیستم کدگذاری تجهیزات پزشکی

سیتسم های کد گذاری تجهیزات پزشکی – استفاده از سیستم های کدگذاری در بیشتر صنایع با استقبال بی نظیری مواجه شده است.

با راه اندازی سامانه ردیابی و رهگیری فرآورده های سلامت محورسازمان غذا و دارو، تمامی شرکتها می بایست جهت تکمیل و درج کد GTIN کالای ثبت شده خود در سامانه ورود و ترخیص تجهیزات پزشکی اقدام نمایند. در انتهای مقاله تمامی لینک های مورد نیاز برای انجام سیتسم کدگذاری تجهیزات پزشکی بر روی اقلام پزشکی معرفی شده است.


در این مقاله خواهید خواند:

  •  مزایای استفاده از سیستم های کدگذاری در تجهیزات پزشکی
  • شناسه کالا (کد ملی کالا) چیست؟
  • کد GTIN چیست ؟

اداره کل تجهیزات پزشکی سازمانی است؛ که اقدامات مقتضی در جهت تأمین تجهیزات پزشکی مورد نیاز مراکز درمانی و صدور مجوزهای مربوط را بر عهده دارد.

کد گذاری وسایل پزشکی با استفاده از معیارهای بین‌المللی UMDNS یکی دیگر از اقدامات اداره کارشناسی تجهیزات پزشکی است که نوع هر کالا را مشخص می‌کند. این کار به مرور زمینه ایجاد بانک اطلاعات تجهیزات پزشکی کشور را فراهم نموده است.

UMDNS مخفف کلمه Universal Medical Device Nomenclature می باشد. سیستم کد گذاری وسایل پزشکی به هر وسیله پزشکی و هر وسیله مرتبط با سلامت، کدی جهت شناسایی اختصاص می‌دهد. سیستم نامگذاری جهانی ابزارهای پزشکی یا UMDNS  یک طبقه بندی کدگذاری شده برای ابزارهای پزشکی است که شامل حروف و اعداد بوده و دارای اشکال مرجع متعددی است.

مزایای استفاده از سیستم های کدگذاری در تجهیزات پزشکی

شناسه کالا (کد ملی کالا) چیست؟

شناسه کالا، شناسه‌ای است که به مجموعه‌ای از خصوصیات کالا شامل فیلدهای توصیفی نظیر نوع، جنس، مدل، نام تجاری و نوع کاربری که در شرح تجاری کالا مؤثر است، نسبت داده شده و با ثبت فیلدهای توصیفی در سامانه شناسه کالا توسط کاربر، به عنوان زبان مشترک و عامل شناسایی کالا در زنجیره تجاری کشور شناخته می‌شود.

شناسه کالا ممکن است شناسه داخلی باشد که توسط سامانه شناسه کالا (ایران کد) به کاربر داده می‌شود یا اینکه کد معتبر بین‌ المللی مانند شناسه GTIN باشد و از آنجایی که این کد به عنوان کلیدکد شناسنامه کالاست با فراخوانی آن، اطلاعات شناسنامه کالا در اختیار فرد استعلام کننده قرار داده می‌شود.

هر شرکتی می بایست برای تمامی سایزها یا مدل های یک کالا کد IRC جداگانه ای دریافت نماید. روند کار به این صورت است که در ابتدا شرکت در قسمت ثبت کالا کد IRC مادری را ثبت کرده و سپس با درج کد GTIN و توضیحات صحیح مربوط به آن سایز یا مدل، کد IRC فرزندی دریافت نماید. در صورت عدم رویت IRC بر روی محصول، باید به موارد ذیل توجه کرد:
• فرم ثبت کالا در سامانه تجهیزات و ملزومات پزشکی تکمیل و ثبت نهایی شده باشد.
• کد GTIN در فرم ثبت کالا درج شده باشد.
• UMDNS و درخت کالای انتخابی صحیح باشد. در درخت کالای انتخابی حتما دارای کد UMDNS باشد.
• اطلاعات حقوقی شرکت در سامانه TTAC ثبت شده باشد و شرکت نسبت به عضویت در سامانه TTAC اقدام نموده باشد .
• حوزه فعالیت شرکت (تجهیزات پزشکی) می بایست انتخاب شده باشد.
• شناسه ملی سامانه TTAC و سامانه تجهیزات پزشکی یکسان باشد.

 


پیشنهاد سردبیر:

برررسی اسناد و مدارک - سیستم کدگذاری تجهیزات پزشکی

اگه شما هم برای محصولات تولیدی یا وارداتی خودتان نیاز به مسول فنی دارین توصیه میشه حتما به مقاله “ناظر فنی تجهیزات پزشکی” حتما سربزنید.

 

 

 

 


کد GTIN چیست ؟

شناسه جهانی قلم کالای تجاری [Global Trade Item Number] یک شناسه بین‌المللی است که توسط سازمان جهانی GS1 ارائه شده و در بیش از 110 کشور دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کدی یکتا با تعداد ارقام به طور معمول 8، 12، 13 یا 14 رقم است و در ایران معمولا کد 13 رقمی رایج است که با پیش شماره 626 شروع می‌شود که مشخص کننده کالا می باشد و توسط کمپانی سازنده کالا در سایت جهانی بصورت بارکد دو بعدی ثبت و سالانه شارژ می گردد و برای هر بار ترخیص نیاز به درج جداگانه نمی باشد و یک بار درج آن برای ثبت کالا کافی است. این بارکد روی محصول بسیاری از انواع کالاها وجود دارد ولی درج آن الزامی نمی باشد و در صورت درج GTIN های تکراری برای کالاهای متفاوت فقط یک کد IRC صادر خواهد شد. این کد در سامانه تجهیزات و ملزومات پزشکی در قسمت اضافه کردن GTIN باید درج شود و برای برچسب کالا، دریافت کدهای جداگانه برای تمامی سایزهای موجود کالا ضروری می باشد. اگر زمانی نیاز به تصحیح این کد باشد، شرکت می تواند تا دو بار نسبت به تصحیح آن اقدام نماید.

کد GTIN اصلی فرآورده، به صورت بارکد میله ای بر روی جعبه آن حک شده است که شرکت های تولید داخل می بایست این شناسه را از مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران دریافت نمایند و در خصوص محصولات وارداتی، در صورتی که بر روی محصولات خود بارکد میله ای با فرمت GTIN وجود نداشته باشد باید از محل شرکت سازنده کالا استعلام شود در صورت عدم پاسخگویی شرکت خارجی، همانند شرکت های تولید داخلی باید از مرکز کدگذاری کالا در ایران نسبت به دریافت کد اقدام شود.


خلاصه و جمع بندی

امیدواریم توانسته باشیم مطالب ارزنده و کاربردی را برایتان تهیه کرده باشیم. صمیمانه آماده شنیدن نظرات و تجربیات تان درباره سیتسم های کدگذاری تجهیزات پزشکی هستیم. به منظور جمع آوری و تدوین مطالب ارائه شده زحمات زیادی کشیده شده است ممنون می شیم در صورت استفاده از مطالب نسبت به لینک به اصل مطلب همکاری داشته باشید.


منابع بیشتر مطالعه برای شما:

www.imed.ir

نظر خود را بنویسید