خواب خوب با رعایت شش نکته ساده

فردی در حال تجربه خواب خوب

خواب خوب با رعایت شش نکته ساده

شما لایق یک خواب خوب هستید و بهتر خوابیدن حق اساسی شماست. خواب روی همه جنبه‌های زندگی شما تاثیر مستقیم و غیرمستقیم دارد. افرادی که خواب خوبی دارند، میزان بهره‌وری آنها افزایش پیدا می‌کند و سلامت‌تر زندگی می‌‌کنند. با توجه به ۶ نکته ساده می‌توانید خواب بهتری داشته باشید. در نهایت زندگی بهتری با خواب بهتر در انتظار شما خواهد بود. در مجله هاسپکسا همراه ما باشید.

 

عوامل بی‌شماری هستند که می‌توانند در خواب شما اختلال ایجاد کنند. کار پر استرس، مشکلات خانوادگی، محیط نامناسب خواب و حتی لوازم خواب شما می‌توانند روی خواب شما اثر منفی بگذارند. به همین دلایل متعدد است که گاهی خواب خوب دست نیافتنی می‌شود.

 

برخی از عوامل اختلال خواب غیرقابل کنترل هستند. ولی توجه به مواردی که جلوتر عنوان کرده‌ایم حتما شما را در مسیر خواب بهتر همراهی می‌کنند. پس نگران نباشید.

 

۱. برای یک خواب خوب به برنامه خواب خود پایبند باشید و آن را تغییر ندهید:

پیشنهاد می‌شود که هر فرد بالغ حدود ۷ ساعت در شبانه روز را بخوابد. خواب بیشتر از ۸ ساعت به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. فرقی نمی‌کند روزی باشد که باید سرکار بروید یا باید به فکر تعطیلات آخر هفته باشید. حتما سر زمان به تخت خواب بروید و استراحت کنید. زیرا چرخه خواب شما تاثیر چشمگیری روی زندگی روزمره شما و سلامت شما دارد.

 

بعضی اوقات ممکن است خوابتان نبرد. اگر این مدت زمان بیشتر از ۲۰ دقیقه طول کشید حتما اتاق خواب را ترک کنید و کاری که به شما آرامش می‌دهد را انجام دهید. کتاب خواندن و موسیقی ملایم گوش کردن یکی از دو کار آرامش‌بخش به حساب می‌آید. سعی کنید زمان بیداری خود را تنظیم کنید و حتی اگر زمان بیشتری برای دریافت آرامش سپری کردید مهم نیست.

 

۲. آنچه می‌خورید و می‌نوشید روی بهتر شدن خواب شما اثر می‌گذارد:

حتما قبل از رفتن به تخت‌خواب توجه کنید که گرسنه هستید یا خیر. همچنین باید توجه داشته باشید که نباید بلافاصله بعد شام بخوابید. از خوردن وعده‌های سنگین پیش از خواب خودداری کنید. ممکن است دلیل بی‌خوابی شما همین وعده‌های سنگین پیش از خواب باشد.

 

عدم استفاده از نیکوتین، کافئین و الکل روی کیفیت خواب شما تاثیر قابل توجهی می‌گذارد. اثر نیکوتین و کافئین ساعت‌ها همراه شما خواهد بود. همین دو مورد از مواردی هستند که خواب شما را به راحتی مختلف می‌کنند. در مورد الکل هم دقیقا اتفاق مشابهی رخ می‌دهد. الکل در ساعات اول ورود به بدن شما، شما را خواب‌آلود می‌کند. با این حال ممکن است آخر شب دقیقا عامل اصلی بی‌خوابی شما باشد.

 

۳. اگر خواب خوب می‌خواهید، محیطی آرامش‌بخش ایجاد کنید

اتاق خوابی مناسب یک خواب خوب است که تاریک، خنک و ساکت باشد. نور در عصرها می‌تواند مزاحم اصلی خواب شما باشد. سعی کنید پیش از خواب از گوشی همراه و دیگر صفحاتی که نور زیادی ساطع می‌کنند دوری کنید. ممکن است با توجه به شرایط خود به گوش‌کیر، بالش طبی یا حتی فن نیاز پیدا کنید.

 

فعالیت‌های آرامش‌بخش قبل خواب به شکل چشمگیری روی خواب و کیفیت آن اثر می‌گذارد. پیش از یک خواب خوب، می‌توانند دوش آرامش‌بخشی بگیرید یا از تکنیک‌های موثر تمدد اعصاب بهره ببرید.

 

بالش شما و رخت خواب مناسب مستقیما روی خواب شما اثر می‌گذارد. چنین مواردی باید بر اساس راحتی شما و طبی بودن انتخاب شوند تا سلامت و آرامش شما تضمین شود.

 

۴. کمتر به چرت‌های روزانه پناه ببرید

اگر چرت‌های روزانه شما طولانی شود، خواب شب را به راحتی از دست می‌دهید. خواب بهتر با چرت کمتر رابطه‌ مستقیم دارد. پیشنهاد می‌شود حداکثر در روز ۱ ساعت چرت بزنید. اگر میزان چرت زدن شما از این میزان افزایش پیدا کند، بی‌شک با اختلالاتی در خواب خود مواجه می‌شوید.

 

اگر شب بیشتر کار می‌کنید یا کار شما شیفت شب است، می‌توانید دیرتر و عصر به بعد چرت بزنید. 

 

۵. برای خواب بهتر سعی کنید هر روز فعالیتی بدنی و فیزیکی داشته باشید:

یک برنامه فعالیت فیزیکی مرتب می‌تواند روی خواب شما اثر مثبتی بگذارد. با اینکه فعالیت بدنی روی خواب تاثیر دارد، توصیه می‌شود که شب‌‌ها پیش از خواب فعالیت بدنی زیادی نداشته باشید. زیرا ممکن است روی کیفیت خواب خوب شما اثر بگذارد.

 

زمان گذراندن در بیرون از خانه و پیاده‌روی هم گزینه مناسبی است. اگر زمان محدودی برای فعالیت بدنی دارید، سعی کنید با هدف فعالیت فیزیکی فقط پیاده‌روی کنید.

 

۶. برای یک خواب خوب نگرانی‌های خود را مدیریت کنید:

قبل از خواب نگرانی‌های خود را حل کنید. در این صورت خواب بهتر و بی‌دغدغه‌ای را تجربه می‌کنید. آن مواردی که باقی می‌ماند را برای رسیدگی در روز بعد جایی یادداشت کنید. سپس راحت بخوابید؛ نمی‌توان برای آن موارد در خواب کاری انجام داد.

 

مدیریت استرس همیشه راهکار مناسبی است. با کارهای ساده شروع کنید. همه چیز را مرتب کنید و اولویت‌های روز خود را مشخص کنید. وظایف و تسک‌هایی که می‌توانید در روز انجام دهید را مشخص و سپس به آنها رسیدگی کنید.

 

کلام آخر درباره خواب خوب

اگر این راهکارها به خواب شما کمکی نکرد، شما شاید نیاز به مشورت با دکتر داشته باشید. حتما اختلالات مربوط به خواب را جدی بگیرید و به آنها رسیدگی کنید.

 

نظر خود را بنویسید