آیا مولتی ویتامین فشار خون را بالا می برد؟
فشار خون، امروزه یک مشکل پزشکی جدی است که باعث عوارض خاصی مانند بیماری قلبی، سکته مغزی و بیماریهای کلیوی در مبتلایان میشود. اعتقاد برخی از افراد بر این است که استفاده از مولتی ویتامین برای فشار خون بالا میتواند باعث بهبود و یا درمان این بیماری شود. اما آیا این اعتقاد درست است؟
نتایج برخی از تحقیقات نشان داده است که مصرف مولتی ویتامینها میتواند اثرات مثبتی بر تنظیم فشار خون داشته باشد، اما هنوز هیچ تحقیق علمی نتوانسته است تاثیر مولتی ویتامین بر فشار خون را بهطور قطع به عنوان یک راهکار درمانی برای مبتلایان به فشار خون معرفی کند. در این مقاله قصد داریم با بررسی تحقیقات علمی مختلف، رابطه میان مولتی ویتامین و فشار خون را توضیح دهیم، پس اگر به دنبال تاثیرات واقعی مولتی ویتامینها بر فشار خون هستید با ما همراه باشید:
تاثیر مولتی ویتامین بر فشار خون
برخی از افراد با تصور اینکه با مصرف این مکمل ها شاهد تاثیر مولتی ویتامین بر فشار خون خواهند بود، آن را بهعنوان یک روش درمانی دنبال میکنند. برخی از ویتامینهای D ،C، گروه ویتامینهای B، منیزیم و پتاسیم از جمله ویتامینهای مفید برای کنترل فشار خون محسوب میشوند.
کمبود این ویتامینها در بدن اشخاص، میتواند خطر ابتلا به فشار خون بالا را در اکثر افراد بالا ببرد. بااینحال لازم است قبل از مصرف این ویتامین ها برای کنترل فشار خون لازم است با پزشک خود مشورت کنید و در مورد تاثیرات آن بر روی بدن خود اطلاعات لازم را کسب کنید. مصرف این ویتامین ها بدون برنامهریزی و دوز مشخص میتواند برای شما مضر باشد.
همچنین انتخاب یک سبک زندگی سالم، شامل یک رژیم غذایی متعادل، ورزش روزانه و منظم، میتواند تاثیر بیشتری نسبت به مولتی ویتامین ها در سلامتی شما داشته باشد.
مولتی ویتامین مینرال و فشار خون
مولتی ویتامینهای مینرال بهعنوان یک مکمل غذایی تاثیر مهمی در تامین سلامتی افراد دارند. علاوهبر آن این ویتامینها میتوانند تاثیر مثبتی بر فشار خون نیز داشته باشند.
به طور کلی در بررسی رابطه میان مولتی ویتامین و فشار خون در مییابیم که مصرف مولتی ویتامین میتواند به کاهش فشار خون کمک کند. این تاثیر امکان دارد به دلیل حضور برخی از ویتامینها و مواد مغذی مانند فولیکاسید، B6، ویتامین D، ویتامین C و سایر مواد معدنی مانند منیزیم و پتاسیم باشد. مولتی ویتامین مینرال میتواند با تاثیر بر روی بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی منجر به کاهش التهابات شده و در نتیجه فشار خون را کاهش دهد.
لازم به ذکر است، تاثیر مولتی ویتامین بر فشار خون در همه افراد یکسان نیست و برای تنظیم بهتر فشار خون میتوانید با خرید فشار سنج و اندازهگیری منظم فشار خون، مشورت با پزشک معالج و یا پزشک متخصص تغذیه، روند درمان خود را بهبود بخشید. مصرف مولتی ویتامین مینرال به تنهایی نمیتواند جایگزین مناسبی برای درمانهای دارویی این بیماری در نظر گرفته شود.
قرص جوشان مولتی ویتامین و فشار خون
این قرصها نوعی مولتی ویتامین هستند که قابلیت حلشدن سریع در آب و سایر مایعات را دارند و برای افرادی که با مشکلات گوارشی از جمله سوزش معده مواجه هستند مناسب میباشند.
نتایج تحقیقات علمی دررابطهبا قرص جوشان مولتی ویتامین و فشار خون که در سال ۲۰۱۹ در مجله Current Hypertension Reports منتشر شده است، نشان داده است که ویتامین D موجود در این مولتی ویتامینها اثرات مثبتی در تنظیم فشار خون داشته باشد. نتایج برخی از تحقیقات نیز نقش پتاسیم و منیزیم را بیشتر از سایر ویتامینها در تنظیم فشار خون برشمرده است.
بااینحال، لازم است تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت بگیرد، تا دانشمندان بتوانند به نتایج قطعی دراینرابطه برسند.
لازم به توجه است که هیچ ویتامینی نمیتواند بهصورت مستقیم در کاهش یا افزایش فشار خون موثر باشد؛ بنابراین تأکید مستقیم روی اثرات مولتی ویتامین برای فشار خون بالا بهعنوان یک روش علمی و اصولی تأیید شده نیست.
استفاده از تجهیزات پزشکی مناسب میتواند تشخیص این بیماری در مراحل اولیه را برای شما آسان کند و به دنبال آن میتوانید با مشورت پزشک و انتخاب روشهای درمانی صحیح بیماری خود را کنترل و یا درمان کنید.
بهترین زمان خوردن مولتی ویتامین
یکی از نکات مهم برای مصرف مولتی ویتامینها زمان استفاده از آن است. استفاده در زمان نامناسب ممکن است از عملکرد ویتامین و یا ریزمغذی بکاهد.
توصیه اغلب پزشکان برای مصرف مولتی ویتامینها در طول روز همراه با یک وعدهغذایی، بهویژه صبحانه است. برخی از افراد نیز ترجیح میدهند این مکملها را شبها و قبل از خواب استفاده کنند.
مصرف خودسرانه این ویتامینها ممکن است عوارضی را برای مصرفکنندگان آن داشته باشد. یکی از عوارض مصرف خودسرانه این مکملهای دارویی، ایجاد احساس ناراحتی در معده است که گاهی به دلیل زمان نامناسب مصرف دارو و یا استفاده همزمان با مکملها و یا داروهای دیگر رخ دهد.
ویتامین های مفید برای فشار خون بالا
برخی از انواع ویتامینهای موجود در مولتی ویتامینها که به تنظیم روند طبیعی فشار در بدن کمک میکنند و از برخی از فعالیتهای قلب محافظت میکنند عبارتاند از:
- ویتامین B۱۲: این ویتامین بخشی از گروه ویتامینهای ب کمپلکس است که بدن شما برای حفظ خون و سلامت سلولهای عصبی و تولید مواد ژنتیکی موجود در DNA همه سلولهای بدن به آن نیاز دارد.
- ویتامین K: نام گروهی از ترکیبات است که نقش مهمی در لختهشدن و همچنین توزیع کلسیم در بدن دارند. باور برخی از دانشمندان بر این است که سطح پایین ویتامین K در خون ممکن است منجر به افزایش رسوب کلسیم در رگها شود و با افزایش میزان فشار خون به ایجاد بیماری قلبی در بیماران صدمه بزند.
- ویتامین D: نتایج تحقیقات دانشمندان در زمینه افراد مبتلا به فشار خون بالا نشان داده است، افرادی که ویتامین D کمتری در خون داشتند، بیشتر از افراد دیگر در معرض ابتلا به فشار خون قرار داشتند.
- مواد معدنی: این مواد که بهعنوان مواد مغذی غیرعالی شناخته میشوند همانند ویتامینها نقش مهمی در تمام فرایندهای بدن دارند. برخی از مواد معدنی نیز به بهبود عملکرد قلب و کنترل فشار خون کمک میکنند.
- منیزیم: منیزیم نقش مهمی در تمام فرایندهای بدن دارد و با کمک به تولید اکسید نیتریک، باعث شلشدن رگهای خونی و در نتیجه کاهش فشار خون میشود.
- پتاسیم: این ماده معدنی به طور خاص باعث شلشدن رگهای خونی شده و همچنین با کمک هدایت سیگنالهای الکتریکی در قلب، ضربان آن را کنترل میکند.
- کلسیم: درحالیکه بیشتر مردم کلسیم را یک عامل موثر در سلامت استخوانها میدانند، این ماده معدنی وظایف مهم دیگری نیز در بدن دارد. کلسیم میتواند با کمک به سفتی و شلشدن عروق خونی در تنظیم فشار خون کمک کند.
همانطور که بررسی انواع ویتامین ها نشان داد، تاثیر مولتی ویتامین برای فشار خون بالا تنها مربوط به یک ویتامین و یا چند ویتامین نمیباشد، هر کدام از این ویتامین ها نقش جداگانه ای در تنظیم فشار خون دارند. بنابراین میتوان نتیجه گرفت مصرف مولتی ویتامین به تنهایی نمیتواند جایگزین مناسبی برای یک روش درمانی جهت تنظیم فشار خون باشد.
ویتامینهای مضر برای فشار خون بالا
مصرف انواع مولتی ویتامین برای فشار خون بالا همیشه نمیتواند نتایج مثبتی به همراه داشته باشد. برخی از ویتامین ها نه تنها باعث کاهش فشار خون نمیشوند؛ بلکه باعث بالارفتن آن نیز میشوند. از مهمترین این ویتامینها و مواد معدنی سدیم یا همان نمک است.
اگرچه بدن شما برای انجام فرایند طبیعی خود به مقدار کمی سدیم نیاز دارد، اما متاسفانه اکثر مردم بیش از حد سدیم مصرف میکنند. سطوح بیش از حد سدیم در خون میتواند منجر به احتباس یا جمعشدن مایعات و در نتیجه افزایش سطح فشار خون شود.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی رابطه بین انواع قرص مولتی ویتامین و فشار خون پرداختم و متوجه شدیم هیچ ویتامینی به طور مستقیم نمیتواند باعث کاهش یا افزایش فشار خون شود.
تاثیر قرص مولتی ویتامین برای فشار خون بالا در هیچ یک از تحقیقات علمی بهعنوان یک راهکار علمی برای درمان آن هنوز مورد تأیید قرار نگرفته است و بهترین روش برای تنظیم فشارخون، داشتن یک سبک زندگی سالم در کنار رژیم تغذیهای متعادل و ورزش روزانه است. استفاده از قرص های مولتی ویتامین بهتر است با مشورت پزشک و بهصورت مکمل در کنار روشهای درمانی دیگر صورت بگیرد. توجه داشته باشید که کمبود ویتامین و فشار خون بالا میتواند رابطه جدی با هم داشته باشند
سلام خوشحالم که با شما آشنا شدم من کامران نوروزی ام. کارشناس ارشد تجهیزات پزشکی کنجکاو و عاشق نویسندگی داستان من دقیقا از زمانی شروع شد که با دنیای تجارت الکترونیک آشنا شدم از اون موقع تا حالا سعی کردم بهترین تجربه خرید و مشاوره آنلاین تجهیزات پزشکی رو به کاربران هاسپکسا منتقل کنم. و این داستان همچنان ادامه داره ….