کدام ادویه فشار خون را بالا میبرد؟
ادویه های بالا برنده فشارخون

کدام ادویه فشار خون را بالا میبرد؟

آیا می‌دانستید که حتی ادویه‌هایی که روزانه از آنها استفاده می‌کنید، ممکن است بر فشار خون شما تاثیر بگذارند؟

اخیرا بحث جدی شکل گرفته است و باعث شده که برخی ادعا ‎کنند: ادویه هایی که باعث افزایش فشار خون میشود باید هرچه سریع‌تر از کابینت آشپزخانه شما حذف شوند!

ما به طور معمول، ادویه‌ها را تنها به عنوان افزودنی‌هایی برای طعم‌دار کردن غذاهایمان می‌شناسیم؛ اما برخی از آنها ممکن است اثراتی بر سلامت ما به جا بگذارند که جبران ناپذیر باشند.

البته برخی معتقد هستند که این ادعا، هیچ پایه و اساس علمی ندارد! به همین علت ما در این مقاله، می‌خواهیم به بررسی تأثیر برخی ادویه‌ها بر فشار خون بپردازیم.

ما در این مقاله به طور خاص به ادویه‌هایی مانند نمک، جوز هندی، رزماری، سیر، فلفل سیاه و همچنین ادویه‌های پرطرفداری مانند زردچوبه، دارچین و زنجبیل نیز خواهیم پرداخت.

بنابراین توصیه می‌‎کنیم که با ما همراه باشید تا دریابید که آیا در مصرف این ادویه‌ها لازم است احتیاط کنید؟ آیا تغییر در شیوه مصرفِ ادویه هایی که فشار خون را بالا میبرند، می‌تواند تغییراتی در بدن فرد بیمار ایجاد کند؟

همچنین به شما خواهیم گفت که کدام یک از ادویه های بالا برنده فشار خون را باید حذف کنید و چگونه می‌توانید از ادویه‌ها به صورت ایمن و برای بهبود سلامت خود استفاده کنید.

آیا ادویه فشار خون را بالا میبرد؟

برخلاف تصور عموم، بسیاری از ادویه‌ها، نه تنها فشار را بالا نمی‌برند، بلکه می‌توانند به تنظیم فشار خون نرمال شما نیز کمک کنند. البته، مانند هر چیز دیگری، مصرف بیش از حد یا استفاده از برخی ادویه های بالا برنده فشار خون، ممکن است عوارضی داشته باشد.

برای بررسی دقیق‌تر بهتر است بدانیم که غذاهای تند ممکن است به سلامت قلب کمک کنند. مطالعاتی درباره موضوع ادویه‌‎ها، نشان می‌دهند که مصرف غذاهای تند با کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی، افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش فشار خون مرتبط است. این یافته‌ها با برخی از باورهای قدیمی در مورد مضرات ادویه‌ها در تضاد است.

اما چرا اینگونه است؟

  • به دلیل وجود کاپسایسین، ماده اصلی ایجاد‌کننده طعم تند در فلفل، کاپسایسین است. این ماده دارای خواص ضد التهابی، ضد اکسیدانی و ضد درد است. مطالعات نشان داده‌اند که کاپسایسین می‌تواند به کاهش فشار خون، بهبود گردش خون و کاهش خطر لخته شدن خون کمک کند.

همچنین بسیاری از ادویه‌ها، حاوی ترکیبات فعالی هستند که به طور طبیعی فشار خون را کاهش می‌دهند یا به قلب و عروق کمک می‌کنند. به عنوان مثال، دارچین، زنجبیل و زردچوبه دارای خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی هستند که می‌توانند به بهبود سلامت قلب کمک کنند.

اما آنچه که بیشتر از یک دارو و راه درمانی به شما کمک می‎کند، روش پیشگیری از ابتلا به این بیماری است، بنابراین از دستگاه فشار خون، در منزل استفاده کنید تا در مواقع متفاوت، فشار خود و اعضای خانواده را بررسی کنید.

چه ادویه هایی فشار خون را بالا میبرند؟

ادویه‌ها به عنوان طعم‌دهنده‌های طبیعی در آشپزی مورد استفاده قرار می‌گیرند و علاوه بر طعم و عطر دلپذیر، خواص درمانی متنوعی نیز دارند. یکی از سوالات رایج این است که آیا ما ادویه بالا برنده فشار خون داریم؟ آیا تأثیر آنها بر فشار خون جدی است؟

ما همانطور که قولش را داده بودیم، در ادامه به بررسی دقیق‌تر هر یک از ادویه‌های ذکر شده در لیست خود می‎پردازیم و تأثیر ادویه هایی که باعث افزایش فشار خون میشود را به شما توضیح می‌‌‎دهیم.

با این حال می‎خواهیم سفارش کنیم که درباره علت فشار خون بالا مطالعه کنید، به این دلیل که به آسانی متوجه دلیل آنکه چرا نباید ادویه و غذاهای مضر برای فشار خون را مصرف کنید، درک خواهید کرد.

  • نمک (سدیم کلرید):
مطالعه بیشتر:  مراقبت از بیمار و آنچه باید در مورد آن بدانید

نمک به دلیل وجود سدیم (Sodium chloride)، نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارد. به طور رسمی، این چاشنی خوشمزه‌کننده در تمام آشپزخانه‌ها یافت می‎شود؛ یکی از ادویه های بالا برنده فشار خون است. افزایش مصرف سدیم، باعث افزایش فشار خون بالا در افراد می‌شود.

سدیم موجود در نمک باعث احتباس آب در بدن و افزایش حجم خون می‌شود که در نتیجه فشار خون را بالا می‌برد. برای کنترل فشار خون، مصرف نمک باید به حداقل برسد و از جایگزین نمک برای فشار خون استفاده شود.

  • جوز هندی (Nutmeg):

این ماده یک ادویه معطر است که در مقادیر کم در آشپزی استفاده می‌شود. مصرف زیاد جوز هندی می‌تواند عوارضی مانند افزایش فشار خون، ضربان قلب نامنظم و مشکلات گوارشی ایجاد کند. توصیه می‎کنیم در هیچ غذا، دمنوش و ترکیب دیگری در استفاده از جوز هندی بی احتیاطی نکنید و آن را به مقدار کم مصرف کنید.

  • فلفل سیاه (Black pepper):

این ماده به طور قطعی یک ادویه تند، پرکاربرد و البته معروف است. این ادویه به دلیل پیپرین موجود در آن می‌تواند باعث افزایش موقت فشار خون شود. بنابراین بهتر است مصرف فلفل سیاه به مقدار متعادل و با احتیاط انجام شود.

  • فلفل قرمز (Chili pepper):

این ماده خوراکی محبوب، مانند فلفل سیاه، به دلیل وجود ماده‌ای به نام کاپسایسین، طعم تند و سوزاننده‌ای دارد. فلفل قرمز، خواص ضد درد، ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی دارد. همچنین در تسکین دردهای عضلانی و مفصلی و بهبود گردش خون نقش دارد.

کاپسایسین می‌تواند باعث افزایش موقت فشار خون شود، به خصوص در افرادی که به آن حساسیت دارند. با این حال، مطالعات نشان می‌دهد که مصرف طولانی‌مدت و متعادل فلفل قرمز ممکن است به تنظیم فشار خون کمک کند.

  • زیره (Caraway):

یک ادویه معطر با طعمی گرم و شیرین که خواص ضد نفخ، ضد اسپاسم و ضد باکتریایی است. همچنین به هضم غذا کمک کرده و به عنوان یک محرک اشتها عمل می‌کند. زیره، در لیست ادویه هایی که فشار خون را بالا میبرند، قرار دارد، بنابراین طبیعی است که مصرف زیاد زیره، بتواند باعث افزایش ضربان قلب و در نتیجه افزایش فشار خون شود. بهتر است افرادی که دارای فشار خون بالا هستند، در مصرف زیره احتیاط کنند.

  • هل (Cardamom):

یکی از ادویه‎های معطر و خوشبو با طعمی شیرین و کمی تلخ است. اغلب برای غذا و نوشیدنی از آن استفاده می‎شود. هل دارای خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی و آنتی‌اکسیدانی است. همچنین به هضم غذا کمک کرده و به عنوان یک آرام‌بخش عمل می‌کند. مصرف زیاد هل می‌تواند باعث افزایش فشار خون شود. همچنین، هل ممکن است با برخی داروهای قلبی تداخل نیز داشته باشد.

ادویه هایی که فشار خون را بالا میبرند

ادعاهای نادرست درباره ادویه های بالا برنده فشار خون

در مورد ادویه هایی که فشار خون را بالا میبرند، برخی ادعاهای نادرست و گمراه‌کننده وجود دارد که لازم است به آن‌ها پرداخته شود. یکی از این ادعاها، این است که برخی ادویه‌ها به طور قطعی باعث افزایش فشار خون می‌شوند و باید به‌طور کامل از رژیم غذایی حذف شوند!

ابتدا توصیه می‎کنیم که از علائم فشار خون بالا آگاه باشید و بدانید که واقعیت تاثیر مواد غذایی و تاثیر آن بر فشار خون، پیچیده‌تر از این حرف‌‎ها است.

به این دلیل که تاثیر ادویه‌ها بر فشار خون به عوامل مختلفی از جمله نوع ادویه، مقدار مصرف، روش مصرف، شرایط فردی (مانند سن، جنس، بیماری‌های زمینه‌ای)، و ترکیبات غذایی همراه آن بستگی دارد.

برخی از ادویه هایی که فشار خون را بالا میبرند، مانند ادویه‌هایی مانند فلفل قرمز، زیره، هل و زیره سبز به دلیل وجود برخی ترکیبات خاص، می‌توانند در مقادیر زیاد و در افراد حساس، باعث افزایش موقت فشار خون شوند.

اما برخی ادویه‌ها می‌توانند فشار خون را کاهش دهند، مانند ادویه‌هایی که دارای خواصی هستند که نمی‌توانند به افزایش خون منتهی شوند. بنابراین توجه کنید که اگر با فشار خون بارداری مواجه هستید، بهتر سا به آنها توجه کنید.

مطالعه بیشتر:  جای زخم و چهار راهکار برای بهبود آن

توجه کنید که برخی از ادویه‌ها ممکن است با داروهای فشار خون تداخل داشته باشند. بنابراین، افرادی که از داروهای فشار خون استفاده می‌کنند، باید قبل از مصرف هرگونه ادویه جدید، با پزشک خود مشورت کنند.

در ادامه برای رفع این سوتفاهم، از موادی می‎گوییم که به اشتباه به ادویه های بالا برنده فشار خون معرفی شدند:

  • زردچوبه (Turmeric):

این ادویه خوشرنگ و مصرفی، به دلیل وجود کورکومین، دارای خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی قوی است. مطالعات زیادی اثبات کرده‎اند که کورکومین می‌تواند به کاهش فشار خون، بهبود عملکرد قلب و عروق و کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی کمک کند. بنابراین مصرف زردچوبه به صورت روزانه می‌تواند برای سلامت قلب مفید باشد و به عنوان یک ادعای بی اساس، از لیست ادویه هایی که باعث افزایش فشار خون میشود، به راحتی حذف شود.

  • دارچین (Cinnamon):

یک ادویه خوشبو با خواص درمانی فراوان است و می‌تواند به کاهش فشار خون، بهبود حساسیت به انسولین و کاهش سطح قند خون شما کمک کند. اگر از مبتلایان به فشار خون بالا هستید، مصرف دارچین به صورت منظم می‌تواند به کنترل فشار خون شما کمک کند.

  • زنجبیل (Ginger):

یک ادویه تند با خواص ضد التهابی و ضد اکسیدانی است و می‌تواند به کاهش فشار خون، بهبود گردش خون و کاهش خطر لخته شدن خون کمک کند. زنجبیل را می‎توانید به صورت چای یا چاشنی در غذا، سالاد، می‌توانید به کنترل فشار خون خود استفاده کنید.

  • رزماری (Rosemary):

این گیاه معطر با خواص آنتی‌اکسیدانی است که مطالعات نشان می‌دهند که مصرف رزماری می‌تواند به بهبود گردش خون و کاهش فشار خون کمک کند. بنابراین رزماری، ادویه بالا برنده فشار خون به حساب نمی‌آید و این یک باور غلط است. رزماری به عنوان یک ادویه سالم در نظر گرفته می‌شود و مصرف آن به طور معمول بی خطر است.

  • سیر (Garlic):

این ماده محبوب و پرکاربرد در آشپزی، یک ادویه قوی با خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد التهابی است. طبق مطالعات انجام شده، مصرف سیر می‌تواند به کاهش فشار خون، کلسترول و تری‌گلیسیرید کمک کند. بنابراین سیر را نمی‎توان به عنوان ادویه هایی که فشار خون را بالا میبرند، در نظر گرفت. مصرف سیر به صورت خام یا مکمل می‌تواند به کنترل فشار خون شما نیز کمک کند.

سخن پایانی

آیا شما هم نگران تأثیر ادویه‌ها بر فشار خون خود هستید؟ با خواندن این مقاله، به اطلاعات ارزشمندی دست خواهید یافت که به شما کمک می‌کند تا انتخاب‌های سالم‌تری در رژیم غذایی خود داشته باشید و ادویه بالا برنده فشار خون را بهتر بشناسید.

نظر خود را بنویسید